Aki Riihilahti - The Official Homepage In English Suomeksi På norsk
News Questions Facts History Pictures Special

News

Back to News

9.6.2006
Iltalehti: MM-selviytymisopas

Tyttöystävä jätti. Sait huomautuksen töissä. Sohvaannuit. Jalkapallon MM-kisat eivät tarjoa vain elämyksiä, vaan myös potentiaalisia ansoja. Tarvitaan tasapainoa ja järjestystä. Muuten voivottelet yksinäisyyttä ja lihavuutta kuukauden päästä, kun tulit kotona ehdottaneeksi Angola-Iran ottelua romanttisen illallisen yhteyteen. Töistäkään ei voi pinnata jokaisen Englannin pelin aikaan, muttei myöskään luulla Nestan olevan vain ruotsin kieltä. Sohvaan kuukaudeksi kiinni jääminen on jo ihmiskohtalo. Olitpa sitten kiihkein hard core fani tai loton virallinen valvoja maailman seuratuimmalta urheiluspektaakkelilta et voi välttyä tahtotilastasi riippumatta. Päivittäiset puheenaiheet ja kosketuspinnat vaativatkin pelisilmää kuukautisen mittelön klaaraamiseksi. Optimaaliseen kisaelämykseen tai selviytymiseen ei kuitenkaan tarvita pelkkiä yritys&erehdys -kyyneleitä ja tuurimaaleja, vaan puusepän verstaalta löytyy myös jo monia historian patentoimia niksej@. Tässä eloonjäämiskurssin alkuvirret:

1. Optimoi tila ja liike
- Legendaarisen kolminaisyhteyden ”televisio-jääkaappi-sohva” esteet ja et@isyys on minimoitava ylimääräisten metrien ja sekuntien säästämiseksi. Parhaiten toimiva kokonaisuus on ns. kolmenaskeleen lain mukainen järjestys, jolloin Hoopi Hännisen alkaessa korottaa ääntään ehtii parilla terävällä valentinkonosella nähdä vähintään ensimmäisen uusinnan. My@s vessareitti, kaukosäätimen paristot ja peruskuivamuonavarastot kannattaa päivittää.
2. Hehkuta Massamasso Tchangaita
- Vaikka kuinka yrittäisit piiloutua, aina joku naapurin Jouni kysyy mielipidettäsi. Voit myös tehdä vaikutuksen ylivoimaisella tietoudellasi. Sinänsä on aivan sama tunnetko Togon vasemman pakin seurahistoriaa, mutta muutaman naaman ja nimen opetteleminen on hyvä keskustelun aloitus, nopea väistöliike ja antaa itsellekin syvyyttä kisojen seuraamiseen. Lehtien futisliitteistä on siis ladattava omalle kovalevylle muutama knoppitieto ja mitä erikoisemmin ja kaverillisemmin lausut Korean pelaajia, sitä kovempi jätkä olet.
3. Tuomarin nuijuuteen voi aina turvautua
- Varaudu että sinulle voi tulla yllättäviä mielipide-eroja lähes kaikesta kisoihin liittyvästä lähes kenen tahansa kanssa. Paras keino välttää kiusalliset tilanteet tai peittää oma taktinen ja tietämyksellinen köyhyys on haukkua tuomaria ihan mistä vaan, siihen virteen kaikki ainakin yhtyvät. Jounit eivät myöskään polta proppuja Brasiliasta ja Ronaldinhosta.
4. Lobbaa sidosryhmät ajoissa
- Paras taktinen veto on viettää tyttöystävän kanssa unohtumaton ilta ja hukuttaa hänet lahjoihin juuri ennen kisoja. Niin hyvän miehen luulisi selviävän ainakin alkulohkosta tarvitsematta nousta sohvalta pakolliselle sukulaisvierailulle. Myös pomon tietoisuuteen kannattaa saattaa, kuinka teit mieluummin ylitöinä firman tilinpäätöstä kuin katsoit jonkun alkulohkon pelin. Espanja-Ukrainan uhrauksella poistat epäilyksen viitan jatkopelien poissaolojesi yltä. Suorastaan italialaismaista taktista velhoutta on sopia business-, kavereiden ja sukulaisten tapaamiset jo valmiiksi heinäkuulle.

5. Anna kisaveikkauksesi hengittää
- Jos löit vetoa Hollannin puolesta, voit joutua heittämään kisaveikkauksellasi vesilintua jo muutaman päivän päästä. Nimiin ei voi perinteisesti luottaa, taaskin joku varmoista pettää heti alussa. Lisäjännitystä peleihin saa kisaveikkauksilla, mutta niitä laatiessa pitää aina olla varateitä, sillä kisat tulevat taas olemaan ensi minuutista asti yllätykselliset.
6. Et ole Ronaldinho
- Jos heti pelin jälkeen tekee mieli käydä läheisessä puistossa pelaamassa sama kokemus uudestaan, pitää kuitenkin muistaa, että oma vartalosi ja koordinaatiosi ei todennäköisesti ole sama kuin brasilialaist@hden. Vaikka harhautatkin pihakoivun kuin Ruotsin puolustuksen, kannatta kuitenkin varoa pensaita ja liiallista akrobatiaa: suurin osa kisoissa nähdyistä tempuista ovat vaarallisia normaalivartalolla varustetuille ihmisille.
7. Älä kuunaan ikinä koskaan katso kaikkia pelejä, vaan satsaa laatuun mieluummin kuin määrään. Nauti kesästä ja tyttöystävästäsi yhtä paljon kuin jalkapallosta, niin pärjäät myös läpi syksyn.

Hyvää turnausta itse kullekin säädylle.


Aki


Copyright 2001 Aki Riihilahti, all rights reserved Go to the Top of the Page