Aki Riihilahti - The Official Homepage In English Suomeksi På norsk
News Questions Facts History Pictures Special

News

Back to News

28.10.2007
Haastattelu Suomifutiksesta ja nuorisojalkapallosta

Lokakuun Belgia-ottelu päättyi maalittomana. Saiko Suomi mitä ansaitsi?
AKI: JALKAPALLOSSA PITÄÄ AINA KUNNIOITTAA TULOSTA, VAIKKA PELILLISESTI OLI ENEMMÄNKIN TARJOLLA.

Suomi teki kaksi maalia, jotka hylättiin paitsioina. Toisesta keskusteltiin kuuluvasti kentällä ja kentän
ulkopuolella. Jäikö meille jossiteltavaa?
A: TUOMARIVIRHEET KUULUVAT VALITETTAVASTI JALKAPALLOON, JOSSITTELEMINEN SEN SIJAAN ON AJAN JA ENERGIAN TUHLAAMISTA.

Suomi taistelee yhä paikasta ensi kesän EM-turnaukseen, kun karsintaa on jäljellä kaksi ottelua. Kaikki tietysti haluavat uskoa mahdollisuuksiin loppuun saakka, mutta ylitettävä vuori vaikuttaa melko jyrkältä ja korkealta. Ensin pitää voittaa kotona Azerbaidzhan, sitten vieraissa Portugali, eikä sekään välttämättä riitä. Mitkä ovat Suomen jatkomahdollisuudet?
A: NIIN... EIPÄ MEIHIN OLE AIEMMINKAAN USKONEET KUIN ME ITSE, JOTEN MIELESTÄNI OLLAAN EDELLEEN SAMASSA TILANTEESSA KUIN KARSINTOJEN ALUSSA. EN NÄE MITÄÄN SYYTÄ, MIKSEMME VOISI PÄÄSTÄ KAHDELLA VOITOLLA KISOIHIN, TE MUUT VOITTE OLLA EDELLEEN USKOMATTA, PUHUA KAIKISTA MUISTA JA VUORISTANNE, ME KESKITYTÄÄN MITÄ VOIDAAN TEHDÄ KENTÄLLÄ.

Suomi on päästänyt karsintojen aikana vain 6 maalia 12 ottelussa. Määrä on lohkon kärkijoukkueista pienin. Onko Suomi puolustanut tässä karsinnassa paremmin kuin koskaan?
A: EHDOTTOMASTI. PELIAJATUS ON LÄHTENYT PUOLUSTAMISESTA, KAHDEN LINJAN TAKTIIKKA TOIMINUT JA PELIKURI OLLUT HYVÄ. LISÄKSI PELAAJAT OVAT ONNISTUNEET ROOLEISSAAN.

Kuinka suuri ansio puolustuksen pitävyydestä kuuluu päävalmentaja Roy Hodgsonille?
A: VALMENTAJA ON ONNISTUNEESTI ISKOSTANUT JOUKKUEESEEN SELKEÄN TAKTIIKKANSA JA TOIMENKUVAT, JA PELAAJAT OVAT PUOLUSTANEET TÄMÄN MUKAISESTI HYVIN. KARSINTALOHKO ON MYÖS HELPOIN PITKÄÄN AIKAAN.

Toisaalta Suomi on tehnyt vain 11 maalia, siis alle yhden ottelua kohden. Muut kärkimaat ovat latoneet lähes tuplasti enemmän osumia. Onko laiha maalisaalis onnistuneen puolustuspelin hinta?
A: MIKÄÄN JALKAPALLOSSA EI OLE SUORAAN VERRANNOLLINEN TOISEEN MUUTTUJAAN. OLEMME MONISSA PELEISSÄ LUONEET TARPEEKSI MAALIPAIKKOJA, MUTTA VIIMEISTELYSSÄ JA ERIKOISTILANTEISSA EMME VALITETTAVASTI OLE YLTÄNEET VAADITTAVALLE TASOLLE. JOKA TAPAUKSESSA SUOMEN TASOINEN JOUKKUE VOI PÄÄSTÄ ARVOKISOIHIN VAIN PUOLUSTAMALLA HYVIN.

Mielestäni Hodgson on päästänyt käsistään kultaisia tilaisuuksia hankkia lisäpisteitä. Kotiottelussa Portugalia vastaan Suomi kaihtoi pienimpiäkin riskejä vaikka pelasi ylivoimalla. Viime keväänä Hodgson ei tehnyt elettäkään Azerbaidzhanissa kääntääkseen orastavan tasapelin voitoksi. Belgiassakin Suomi olisi voinut olla toisella puoliajalla rohkeampi. Allekirjoitatko?
A: VOIN VAIN KOMMENTOIDA BELGIA PELIÄ, KOSKA MUISSA EN OLLUT MUKANA. SEN SUHTEEN EN MISSÄÄN NIMESSÄ ALLEKIRJOITA, MEILLÄHÄN OLI TOISELLA JAKSOLLA VIERASKENTÄLLÄ 3 PUHDASTA MAALIPAIKKAA. ON HELPPO PUHUA ROHKEAMMASTA PELISTÄ ILMAN ETTÄ SELVITTÄÄ MITÄ SE PITÄÄ SISÄLLÄÄN JA MISTÄ OLTAISIIN VALMIITA LUOPUMAAN SILLOIN, KULTAISET TILAISUUDETHAN OVAT SYNTYNEET AINA JOSTAIN SYISTÄ.

Palloliiton juhlamaaottelussa Espanja piti palloa ja Suomi juoksi ilman. Ensimmäisen puoliajan ”höynän” aikana joukkueiden tasoero vaikutti valtavalta. Seurasit näytöstä aitiopaikalta keskikentän sydämestä. Miltä se tuntui?
A: JALKAPALLOA EI LASKETA HÖYNÄSSÄ, TASATILANTEESSA EI OLE TASOEROA. TUNTUI ITSE ASIASSA ETTEI OLLUT MITÄÄN HÄTÄÄ, KUN HE SYÖTTIVÄT PALLOA VAIN VAARATTOMASTI MEIDÄN ETUPUOLELLA, HEILLÄHÄN OLI VAIN YKSI VETO MAALIA KOHTI EKALLA JAKSOLLA. OMA HYÖKKÄÄMINEN SEN SIJAAN OLI LUOKATONTA MIKÄ VAIKUTTI YLEISKUVAAN. TOISELLA JAKSOLLA KUN HYÖKÄTTIIN ENEMMÄN, ITSE ASIASSA ESPANJA OLI PALJON LÄHEMPÄNÄ RANKAISTA MONEEN OTTEESEEN.

Tunnin kohdalla vaihdosta kentälle tullut Alexei Eremenko Junior oli ainoa pelaaja, siis todella ainoa, joka kykeni aiheuttamaan vastustajalle harmia syvällä heidän alueellaan. Muiden suomalaisten henkilökohtaiset taidot eivät tähän riittäneet. Eikö tämä ole suuri ongelma? Usein huippuyksilöt ratkaisevat tasaiset tärkeät pelit.
A: SUOMI ON AINOA MAA, MISSÄ KRITISOIDAAN 0-0 PELIÄ ESPANJAA VASTAAN, VEDETÄÄN JOHTOPÄÄTÖKSIÄ JA LINJOJA YKSITTÄISTEN HARJOITUSPELIEN TAI SEN OSIEN KUSTANNUKSELLA. MAAILMALLA SUOMEN JA SUOMALAISTEN PELAAJIEN ESITYKSIÄ JA TAITOJA ARVOSTETAAN PALJON ENEMMÄN KUIN ASIANTUNTEMATTOMIEN JA EI –ARGUMENTOITUJEN SUOMALAISTOIMITTAJIEN TAHOLTA. ON ITSESTÄÄN SELVÄÄ ETTÄ TIETYISSÄ PELEISSÄ JA PELISYSTEEMEISSÄ TIETYT ROOLIT KOROSTUVAT, JA JUNIORI ON MEILLÄ ONNISTUNUT TÄSSÄ PARHAITEN.

Onko Hodgsonin valitsema pelitapa se, jolla Suomella on parhaimmat mahdollisuudet selvitä nyt tai joskus tulevaisuudessa kisoihin, vai parantaisiko rohkeampi hyökkäyspeli saumoja?
A: MÄÄRITTELE ENSIN ROHKEAMMAN HYÖKKÄYSPELIN KOKONAISUUS TAI MUU VAIHTOEHTO, JOTTA VOIN ANTAA MIELIPITEENI VERTAILUKYSYMYKSEESI.

Suomen on onnistuttava täydellisesti voittaakseen huippumaita ja päästäkseen kisoihin. Onko meillä mahdollisuus kehittyä niin, että nämä huippumaat voisivat kaatua ”vain” hyvällä suorituksella? Esimerkiksi Portugali voi punnertaa EM-turnaukseen kohtalaisilla peliesityksillä.
A: NYKYJALKAPALLO ON MENOSSA SUUNTAAN, ETTÄ KISOIHIN PÄÄSEMINEN VAATII LÄHES JOKAISELTA EUROOPAN MAALTA ERINOMAISEN SUORITUKSEN.

Teit Kazakstan- ja Belgia-otteluissa komean paluun maajoukkueeseen. Mahtoi tuntua hyvältä nousta takaisin kartalle.
A: KUKAAN EI VOI YMMÄRTÄÄ MITÄ KAIKKEA OLEN JOUTUNUT VIIMEISEN KAHDEN VUODEN AIKANA TEKEMÄÄN JA KÄRSIMÄÄN LOUKKAANTUMISTEN TAKIA. JO PELKÄSTÄÄN, ETTÄ PYSTYN YLEENSÄ PELAAMAAN JALKAPALLOA, ON JO JÄRJETÖN HENKILÖKOHTAINEN VOITTO. ENKÄ OLE KOSKAAN SALANNUT MAAJOUKKUEEN MERKITYSTÄ ITSELLENI.

****

Sanoit Ville Klingan kirjassa Taituriksi tähtien avulla, etteivät keskinkertaisuudet menesty huippujalkapallossa. Pelaaja tarvitsee ominaisuuden, jolla erottua muista. Mitkä ovat olleet sinun vahvuutesi maailman tähtipelaajien seurassa esimerkiksi Englannin valioliigassa tai Suomen maajoukkueessa, eli millä osa-alueilla kuulut kiistattomasti maailman valioihin?
A: KILPAILU ON NIIN KOVAA, ETTÄ VAIN ERINOMAISUUDELLE ON ENÄÄ TILAA, JOTEN ON PAREMPI PIENELLÄKIN OSA-ALUEELLA MAKSIMOIDA VAHVUUDET URHEILIJANA JA IHMISENÄ. PUOLUSTUSPELIKÄSITYS, KAKKOS- JA TAKLAUSPALLOT, VOITONTAHTO, ERIKOISTILANTEET... OLEN TODISTANUT OLEVANI ERITTÄIN TEHOKAS ROOLISSANI MILLÄ TASOLLA TAHANSA, MUTTA YLEINEN KÄSITYSHÄN MUODUSTUU VALITETTAVAN USEIN MILTÄ JOKU NÄYTTÄÄ JOSSAIN YKSITTÄISESSÄ TILANTEESSA.

Miksi olet juuri näiden ominaisuuksien erityisosaaja?
A: OLEN ANALYSOINUT JA TULOKSILLA OSOITTANUT ETTÄ TÄSSÄ ROOLISSA JA TÄLLÄ TYYLILLÄ PYSTYN VOITTAMAAN POIKKEUKSELLISEN PALJON. TÄLLAISESSA PUOLUSTUSROOLISSA VAHVUUTENI MAKSIMOITUVAT, KOSKA NOPEUS EI RIITÄ JA EN PYSTY SITÄ KEHITTÄMÄÄN TARPEEKSI OLLAKSENI MENESTYVÄ HYÖKKÄÄVÄMPI PELAAJA.

Pelaajien vertailu on tietysti äärettömän hankalaa, koska eri pelipaikoilla tarvitaan erilaisia ominaisuuksia. Mutta missä maailman parhaat keskikenttäpelaajat tai puolustavat keskikenttäpelaajat ovat sinua osaavampia?
A: PAREMPIA JA AKTIIVISEMPIA PALLOLLISESSA PELAAMISESSA, NOPEAMPIA TILANTEISIINMENOSSA JA PYSTYVÄT PELAAMAAN VAIVATTOMAMMIN KAHDEN SUUNNAN PELIÄ

Miksi he ovat sinua parempia juuri näissä asioissa?
A: HE OVAT NOPEAMPIA JA TAITAVAMPIA SAAMAAN ITSENSÄ HYVÄÄN SYÖTTÖTILANTEESEEN JA AIKAA ITSELLEEN. HEILLÄ ON SUUREMPI SUORITUSVARMUUS LAAJEMMALLA ALALLA, JOTA HE VOIVAT KÄYTTÄÄ VIRHEETTÖMYYTTÄ VAATIVALLA PELIPAIKALLA. MITÄ PAREMPAAN JOUKKUEESEEN PÄÄSET TÄLLÄ PELIPAIKALLA SITÄ HELPOMPI TYÖKUVA TULEE JA NÄYTTÄÄ PAREMMALTA.

Harjoittelit lapsena paljon myös omalla ajallasi, mutta näistä sadoista ja tuhansista tunneista huolimatta valtaosa keskikenttäpelaajista maailman huipulla on sinua taitavampia pallon kanssa. Harjoittelitko jotenkin väärin, eli teitkö joitain vähemmän tärkeitä asioita liikaa ja joitain tärkeämpiä liian vähän? Ja minkä ikäisenä?
A: MAAILMASSA ON MILJOONIA PELAAJIA, JOTKA OVAT HARJOITELLEET MIELETTÖMÄSTI OMALLA AJALLA, VARMASTI TÄSTÄ JOUKOSTA EHDOTON HUIPPU ON TAITAVAMPI KUIN MINÄ, MUTTA OLEN VARMASTI TEHNYT HEIKOISTA LÄHTÖKOHDISTANI JOTAIN OIKEINKIN KUN KERRAN PELAAN SAMOISSA PELEISSÄ HEIDÄN KANSSAAN. PERUSTEKNIIKKANIHAN ON VAHVA JA PYSTYISIN TEKEMÄÄN PALLOLLISENA HUOMATTAVASTI PALJON ENEMMÄN KUIN NÄYTÄN PELISSÄ, MUTTA EN KATSO SEN KUULUVAN MINUN PELIROOLIINI. PITÄÄ AINA MUISTAA MIKÄ LOPULTA ON TAITOA, VALTAOSA POMPUTTELUKONEISTA KENTÄLLÄ EIVÄT OLE TEHNEET YLI KYMMENEN VUODEN MENESTYKSEKÄSTÄ AMMATTILAISURAA.

Mitä muuttaisit junnuvuosien harjoittelussasi nykyisellä tietämykselläsi?
A: HARJOITTELISIN HUOMATTAVASTI ENEMMÄN POTKUTEKNIIKKAA, SYÖTTÄMISTÄ JA KÄÄNTYMISIÄ, SEKÄ OLISIN AKTIIVISEMPI PALLOLLISESSA PELAAMISESSA. VASTAAVASTI SÄÄSTÄISIN KROPPAANI YLITREENAAMISELTA.

Suomalaiset joukkueet joutuvat usein kompensoimaan puutteellisia taitojaan kovalla fysiikalla, taistelutahdolla ja tiiviillä joukkuepuolustamisella. Miksi – hiukan yleistäen – muualla kasvaa taitavampia pelaajapolvia kuin meillä?
A: EI PELAAJIA MISSÄÄN KASVA, MITÄ SUUREMPI KULTTUURI JA MAHDOLLISUUDET, SITÄ HELPOMMIN LÖYTYY SATSATTUJEN MASSOJEN TERÄVÄSTÄ KÄRJESTÄ TAITOAKIN, MAAILMALLAHAN KOETAAN ETTÄ SUOMI ON PÄRJÄNNYT ENNAKKOASETELMIINSA JA MAHDOLLISUUKSIINSA NÄHDEN POIKKEUKSELLISEN HYVIN. KUVAAMASI OMINAISUUDET OVAT HELPOIMPIA HARJOITELLA, NIILLÄ SAA TULOKSIA NOPEITEN JA SOPIVAT SUOMALAISTEN LUONTEENLAATUUN.

Itse olen arvostellut suomalaisen juniorivalmennuksen laatua. Mielestäni liian harvat lasten ja nuorten valmentajat ymmärtävät, mitä huippupelaajaksi kehittyminen vaatii. Et ole itse päässyt seuraamaan suomalaista junnufutista läheltä, mutta joku haju sinulla varmasti aiheesta on. Mikä?
A: EN LÄHDE PUUTTUMAAN AIHEISIIN JOISTA MINULLA EI OLE RIITTÄVÄÄ TIETOA JA NÄKEMYSTÄ (TÄLLAISEEN KOMMENTOINTIINHAN MEILLÄ ON JO SUOMALAINEN FUTISMEDIA)

Väitän, että suomalaiset nuoret futaajat ovat jo kymmenkesäisinä selvästi useimpien isompien ja menestyneempien maiden ikätovereitaan jäljessä. Ovatko?
A: VALITETTAVASTI MINULLA EI OLE TARVITTAVAA TIETOA JA VERTAILUPOHJAA TÄSTÄ, OSAAN AINOASTAAN SANOA ETTÄ URHEILUKULTTUURILLISET LÄHTÖKOHDAT JA SATSAUKSET OVAT AIVAN ERI TASOLLA KAIKKIALLA MISSÄ OLEN OLLUT.

Jos ovat, eikö tätä eroa ole mahdoton kuroa kiinni myöhemmin?
A: KOVIN YKSILÖKOHTAISTA, MUTTA VERTAILU MUIHIN MAIHIN TUNTUU ABSURDILTA JO IDEATASOLLA. HENKILÖKOHTAISESTI, MINÄ EN OLE OLLUT NUORENA TAI KOSKAAN TARPEEKSI HYVÄ MILLEKÄÄN TASOLLE, MUTTA OLEN SILTI PYSTYNYT ITSE LUOMAAN ITSELLENI AMMATTILAISURAN, TOSIN USKON ETTÄ TIETYISSÄ OLOSUHTEISSA OLISI TIE VOINUT OLLA HELPOMPI.

Suomessa tunnutaan uinuvan herkkyyskausien ohi. Kuten jo todettua, täällä ei ymmärretä sitä, mitä jo 10-vuotias pelaaja voi osata eikä siksi vaadita pelaajilta riittävästi. Monta lahjakasta pelaajan nuppua jää puhkeamatta kukkaan. Eikö tämä ole ihan keskeinen ongelma myös suomalaisen huippufutiksen kannalta?
A: MINULLA EI EDELLEENKÄÄN OLE TARVITTAVAA TIETOA JA KÄSITYSTÄ SUOMALAISEN JUNNUFUTIKSEN TILASTA, JOTEN EN VOI OTTAA KANTAA KUIN HENKILÖKOHTAISELLA TASOLLA. ITSELLENI OLI NUORENA PALJON HELPOMPI OMAKSUA ASIOITA JA OLEN KÄRSINYT MYÖHEMMIN MUUTAMASTA VÄÄRIN OMAKSUMASTANI TAVASTA. JA OLEN LUONTEELTANI IHMINEN, JOKA ON LAPSESTA ASTI TOIVONUT, ETTÄ MINULTA VAADITAAN PALJON JA OLISI VOINUT VAATIA ENEMMÄN.

Ei kai pienellä maalla ole varaa tehdä perustyötä kehnosti ja hukata vähiä talenttejaan?
A: RIIPPUU MITÄ HALUTAAN, SUOMESTAHAN JO PELKÄSTÄÄN URHEILUKULTTUURINA PUUTTUU PALJON. VASTA SITTEN KUN NÄEN, ETTÄ SUOMALAISELLE NUORELLE ON JÄRKEVÄT LÄHTÖKOHDAT JA TIE SAAVUTTAA JALKAPALLOURA JA VASTUUNTUNTOINEN YMPÄRISTÖ JA URHEILUKULTTUURI SEN TUKEMISEKSI, HALUAN OTTAA KANTAA MITEN NUOREN KUULUISI SUHTAUTUA JALKAPALLOON. JOS PUHUTAAN PUHTAASTI YKSILÖN KEHITTÄMISESTÄ URHEILIJANA JA IHMISENÄ, ON TILANNE TOINEN. NYKYISET HUIPPUFUTAAJAMME EIVÄT PÄÄSÄÄNTÖISESTI OLE SUOMALAISEN VALMENNUKSEN TAI JALKAPALLON TUOTTEITA VAAN TEHNEET ITSE URANSA.

Mitä meidän pitäisi tehdä toisin, jotta suomalainen jalkapallo voisi harppoa eteenpäin? Tarvitaanko radikaaleja muutoksia?
A: SUOMESSA ON PALJON YKSITTÄISIÄ INTOHIMOISIA IHMISIÄ, JOTKA TEKEVÄT HIENOA TYÖTÄ JALKAPALLON ETEEN. VALITETTAVASTI KOKONAISUUS JA LÄHTÖKOHDAT MONELLA TASOLLA OVAT VAIN NIIN HEIVERÖISIÄ, ETTÄ YKSITTÄISTEN ASIOIDEN HUOMIOIMINEN TUNTUU TURHALTA, EDESSÄ ON MIELESTÄNI PITKÄ TIE MONELLA ERI TASOLLA, JOTTA VOIDAAN PUHUA TODELLISESTA JALKAPALLOKULTTUURISTA JA -MAASTA. PARAS YKSITTÄINEN ASIA MITÄ TÄLLÄ HETKELLÄ VOISI TAPAHTUA, ON ETTÄ MAAJOUKKUE SELVIÄISI ARVOKISOIHIN. USKON VAHVASTI MYÖS ETTÄ AINOA TIE SKANDINAAVISEUROILLA SAAVUTTAA URHEILULLISESTI JA TALOUDELLISESTI MENESTYKSEKÄS JA TERVEELLINEN STRUKTUURI ON PITKÄJÄNTEINEN JA SYSTEMAATTINEN OMIEN JUNIORIEN KEHITTÄMINEN.

Kuinka paljon olet ehtinyt tutustua juniorifutikseen maailmalla peliurasi aikana?
A: OLEN TOIMINUT ERITTÄIN AKTIIVISESTI JOKAISEN SEURANI JUNIORITYÖSKENTELYSSÄ MUKANA. ISOMPIIN LINJOIHIN EN OLE TUTUSTUNUT, OLEN KESKITTYNYT ENEMMÄN YKSILÖIHIN JOITA OLEN TAVANNUT.

****

Rikoit pohkeesi juuri ennen Allsvenskanin päätöskierrosta ja jouduit seuraamaan mestaruustaistelua katsomosta. Ei tainnut tuntua hyvälle?
A: MIELUUMMIN KOKISIN POTKUJA MUNILLE VUOROKAUDEN PUTKEEN

Onnistuit kuitenkin Djurgårdenissa erinomaisesti. Sinun tuskin on tarvinnut katua siirtoa Ruotsiin?
A: SEKÄ KENTÄLLÄ ETTÄ KENTÄN ULKOPUOLELLA ON TUKHOLMASSA ALKANUT ERINOMAISESTI. EN OLE IHMINEN, JOKA KATUU PÄÄTÖKSIÄÄN MUUTENKAAN, JA VAIKKA TASOLLISESTI TÄMÄ ON KAUKANA MUISTA PELAAMISTANI SARJOISTA, ON TÄMÄ OLLUT ODOTUKSIANI PAREMPI MONELLA TASOLLA.

Toivutko Suomen viimeisiin EM-karsintaotteluihin?
A: VALITETTAVASTI EN. TOIVOTTAVASTI EDES HENKISESTI.

Kausi Ruotsissa on ohi ja pian myös EM-karsinta on historiaa. Jatkuvatko pelisi tukholmalaisten riveissä myös ensi kaudella?
A: MINULLA ON KAKSI VUOTTA SOPIMUSTA JÄLJELLÄ,VIIHDYN ERINOMAISESTI JA EUROCUPIT INSPIROIVAT ENSI KAUDESSA, JOTEN TÄLLÄ HETKELLÄ EN NÄE SYYTÄ VAIHTAA SAAMIINI MUIHIN VAIHTOEHTOIHIN.

Jos ja ilmeisesti kun sinulla on ainakin lyhyt loma jalkapallosta, miten sen aiot viettää?
A: EHDOTTOMASTI SUOMESSA JA TOIVOTTAVASTI EHDIN VIHDOINKIN ANTAA AIKAA LÄHIMMÄISILLENI JA MUILLE PROJEKTEILLENI JA UNELMILLENI. TIETYSTI MYÖS KUNTOUTAN JA HARJOITTELEN JOKA PÄIVÄ.

Miten aiot olla ensi kaudella parempi jalkapalloilija kuin nyt?
A: JOS VAIN PYSYN TERVEENÄ, OLEN KERTA HEITOLLA HUOMATTAVASTI PAREMPI JALKAPALLOILIJA. VIIMEKSI OLIN TÄYSIN TERVE MUUTAMA VUOSI SITTEN JA SILLOIN PELASIN ERINOMAISEN VALIOLIIGAKAUDEN, USKON SIIHEN PELIKUNTOON PÄÄSEMISEN OLEVAN KIINNI VAIN TERVEYDESTÄ. TOKI ASETAN ITSELLENI TAVOITTEITA VIIKOTTAIN, NÄEN PALJON MAHDOLLISUUKSIA JA HALUA KEHITTYÄ MONESSA ERI ASIASSA.


Copyright 2001 Aki Riihilahti, all rights reserved Go to the Top of the Page