Aki Riihilahti - The Official Homepage In English Suomeksi På norsk
News Questions Facts History Pictures Special

News

Back to News

14.1.2012
Tee kansalaisvelvollisuutesi!

Mitä sitä turhaan politisoimaan. Se vaan on niin, että jokaisen suomalaisen kansalaisvelvollisuus on äänestää presidentivaaleissa, ja äänestää sitä ehdokasta, joka heidän mielestään on paras johtamaan Suomea. En suoraan sanoen ymmärrä perusteluja, miksei joku äänestäisi ja osoittaisi kiinnostusta minkälaisessa maassa haluamme asua ja minkälaisen maan luoda lapsillemme.

Olen tosin katsonut vieroksuen vaalitenttejä, galluppeja, kampanjoita ja kaikkea sitä hömppää, millä ne valitettavasti on maalattu. Mielestäni äänestämisen ei pidä olla taktikointia, kampanjoiden ja vaalitenttien vertailua, hyvän tyypin valitsemista, vaan oma asia- ja arvopäätös siitä, minkälaisessa otteessa toivoo Suomen jatkavan matkaansa haastavassa lähitulevaisuudessa. Sitä ei media valitettavasti juuri tällä hetkellä tarjoa, vaan irrallisia palasia ja joutavanpäiväisiä keskusteluja, joten ei ole ihmekään, että niin moni ei vielä tiedä ketä äänestäisi ja millä perustein. Turha sitä monimutkaistaa viime hetkien väritetyillä nyansseilla, vaan jokaisen ehdokkaan teot, osaaminen ja arvot puhukoon puolestaan.

Minun mielestäni Suomi tarvitsee vahvan johtajan, joka uskaltaa ottaa kantaa vaikeisiinkin asioihin ja johtaa maataa haastavinakin vuosina. Suomi tarvitsee arvojohtajan, joka tulee vahvasti ja ilman korulauseita esille silloin kun sitä kipeimmin tarvitaan, ihmisen, joka välittää maamme epäkohtien parantamisesta. Suomi tarvitsee uskaltavaa, kykenevää ja edustavaa henkilöä saadakseen äänensä kuuluville maailmallakin.

Tunnen tai olen ainakin tavannut kaikki ehdokkaat. En ala kehumaan ketään tai yrittämään hankkia kenellekään lisää ääniä, lähes kaikki ehdokkaat ovat hyviä, ja mielestäni jokaisen pitää äänestää omista lähtökohdistaan. Ja olenhan omat näkemykseni jo vuosien varrella antanut... perustuen siihen mitä tämä ihminen edustaa ja on tehnyt, vaikkakin pienen sivudetaljin muodossa. Nämä kommentit liittyvät ammattiini, mutta omassa ehdokas -ratkaisussani jalkapallolla ei ollut yhtään mitään merkitystä. Äänestin omasta mielestäni parasta parasta johtajaa Suomelle. Ennen kaikkea toivon, että kaikki suomalaiset käyvät äänestämässä omaa ehdokastaan.

http://www.akiriihilahti.com/admin/news.php?req=Preview&file=00000275.html


Copyright 2001 Aki Riihilahti, all rights reserved Go to the Top of the Page