Aki Riihilahti - The Official Homepage In English Suomeksi På norsk
News Questions Facts History Pictures Special

News

Back to News

1.4.2012
Älä piiloudu

Te saastaiset ja ahneat paskat! Oluttölkkejä ja solvauksia lentää meitä kohti mellakkapoliisien takaa. Monisatapäinen lauma omia Kaiserslauternin -fanejamme on vallannut autotien estäen bussimme kotimatkan häpeällisen vieraspelisuorituksen jälkeen Saksassa.

Tilanne oli aggressiivinen ja erittäin negatiivisesti latautunut. Äärimmäinen kiehunta tuntui sisälle bussiin asti. Siinä tilanteessa en ikinä odottanut valmentajaltamme seuraavaa ratkaisua: ”No niin kapteenit, menkää kuuntelemaan mitä heillä on asiaa!”. Ensimmäinen reaktioni oli, että oletko tosissasi, että jalkapallopelin takia pitäisi nyt oma turvallisuuskin riskeerata. Myönnän, että meikäläisellä vähän lahkeessa haiskahti, kun bussin ovet avattiin ja lähdimme kahden muun kapteenin kanssa kävelemään kohti monisatapäistä mylvivää lynkkausjoukkoa. Kuinka epävarmoilta ja pieniltä askeleet tuntuivatkaan, kun kuulin takanamme bussin ovien sulkeutuvan.

Joskus kannattaa kuunnella pää pystyssä jopa ihmisten huutoa ja solvausta. Ilman selityksiä ja tarjoamalla omaa versiota asiasta. Tai varsinkaan pakenematta tilannetta. Opin arvokkaan läksyn tuona päivänä. Fanien viha kääntyi nopeasti närkästykseksi, kun he olivat saaneet ventiloida pahimman pettymyksensä. Eikä kestänyt kauaa, kun fanit totesivat, että kyllä he jatkossakin tulevat kannustamaan meitä, mutta meidän pitää pystyä jatkossa saamaan yhdessä enemmän aikaan. Kukaan meistä kapteeneista ei käytännössä sanonut mitään koko episodin aikana. Kuuntelimme. Myönsimme virheemme. Ja palasimme bussiin, joka pääsi jatkamaan matkaansa normaalisti.

Ikävätkin asiat kannattaa kohdata. Virheet myöntää. Jos ajaa pysähtymättä vaikeuksien ohi, selittelee tai vääristelee, ei lopulta löydy enää bussia mihin piiloutua. Ihmiset kyllä kannustavat, kun on heille ja itselleen rehellinen huonoinakin aikoina.


Copyright 2001 Aki Riihilahti, all rights reserved Go to the Top of the Page