Aki Riihilahti - Offisiell Hjemmeside In English Suomeksi På norsk
Nyheter Spørsmål Fakta Historie Bilder Spesial

Nyheter

Tilbake til nyheter

27.1.2012
Vain hyviä vaihtoehtoja

Miksi julkisuuden henkilönä ilmoitan syyt, että äänestän jotain presidenttiehdokasta? Ihan niistä samoista syistä, miksi olen esim. koko elämäni kirjoittanut monessa maassa useisiin lehtiin – minua kiinnostaa yhteiskunnallinen keskustelu siitä minkälaisessa maassa haluamme elää.

Kampanjoinko siis ja yritän saada muita äänestämään ehdokastani? En todellakaan. Tiedän, että suomalaiset ovat niin älykkäitä ja itsenäisiä ihmisiä, että osaavat kriittisesti arvioida oman mielipiteensä ja tehdä sen perusteella itselleen parhaan valinnan. Siinä ei paljoa blondin futaajan mielipiteet paina. Vaikka olen yleensä äänestänyt Kokoomusta, en kuulu mihinkään puolueeseen tai kampanjakoneistoon, enkä ole nyt kummankaan ehdokkaan kaveri, vaan olen vain yksityishenkilönä päätynyt asiapohjalta äänestämään minun mielestä parasta ehdokasta Suomelle.

Ainoa hyöty julkisuuden tuomasta media-arvosta on siis ollut, että olen voinut kannustaa ihmisiä kiinnostumaan yhteiskunnallisista asioista ja äänestämään kukin sitä ehdokasta, joka tuntuu itsestä oikeimmalta, sillä tällöin demokratia toimii parhaiten ja presidenttiydellekin on paras mahdollinen legitimiteetti. En tykkääkään keskustella ehdokkaista tai gallupeista, vaan haluaisin mieluummin puhua asioista, joita ehdokkaat ajavat. Ilman kiihkoa tai tarvetta vastakkainasetteluun.

Olen ollut erittäin ylpeä ja otettu, kuinka hienoja presidenttiehdokkaita meillä on ollut näissä vaaleissa. Vielä hienompaa on ollut katsoa kuinka asiapohjalla ja herrasmiesmäisesti kaikki ovat kampanjoineet omien asioidensa puolesta. Itse en ainakaan ole politiikassa ketään vastaan, vaan omien asioiden puolesta.

Miksi siis Niinistö? Koska maailma liikkuu tällä hetkellä poliittisesti, taloudellisesti ja ihmisten arjessa niin vaikeilla vesillä, että Suomi tarvitsee oikeudenmukaisen presidentin, jonka johtamistaidot on testattu vaikeissa paikoissa. Turha sitä on liikaa politisoida, se vaan on oikein ja jokaisen mahdollisuus äänestää sitä ehdokasta, jonka osaaminen, arvot ja teot ovat omasta mielestä kokonaisuutena parhaat johtamaan Suomea. Minun mielestäni Suomi tarvitsee kipeästi sekä taloudellista että henkistä vakautta. Erityispisteet annan ulkopolitiikan talousnäkemyksistä ja syrjäytymisen estämiseen tähtäävistä hankkeista.

Päätinkin, että annan ehdokkaalleni ajatellun kampanjatukeni suoraan tukikummit.ry:lle ja Iceheartsille, sillä silloin ne palvelevat paremmin ehdokkaani ajamia asioita kuin esim. pahvinukkena tai advertoriaalina.

Tasapuolisuuden nimissä mielestäni Haavisto on myös erinomainen ehdokas, ja voisin hyvin kuvitella äänestäväni jossain toisessa tilanteessa häntä. Hän on selkeästi älykäs, hyvä puhumaan, ideologialtaan rikas ja ihmisenä tahtoo kaikille vain hyvää. Arvokeskustelu on noussut uudelle tasolle Haaviston myötävaikutuksella. Asiapuolella mielestäni pienenä osaratkaisuna Haaviston ehdotus ruotsalaismallisesta osatyöllistämisestä voitaisiin sisällyttää osaksi kattavampaa kotimaisen talouden ja työllisyyden vakauttamista.

Joka tapauksessa Suomi tulee saamaan erinomaisen presidentin. Minusta Suomi onkin jo voittanut, koska vaaleissa oli hyviä ehdokkaita ja keskustelu käytiin pääsääntöisesti hyvässä hengessä. Mutta ennen kaikkea, koska kerrankin ihmiset ovat kiinnostuneet yhteiskunnallisista asioista. Jos jotain viime vuosien vaalit ovat osoittaneet, niin että Suomessa on paljon eri tarpeita ja kuka tahansa nyt valitaankin, tulee varamasti huomioimaan koko maan eden ja äänestyksissä kannatusta saaneet teemat. Niin demokratia toimii parhaiten.

Kävi miten kävi, Suomi saa hyvän presidentin. Ja on aina trendikästä kannattaa omia asioitaan ja arvojaan. Siinä ei häviä koskaan.


Copyright 2001 Aki Riihilahti, all rights reserved Gå til toppen av siden